TO BHMA, ΤΟΥ ΑΝDREW DALBY | Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
Οι τοπικές σπεσιαλιτέ και τα τοπικά επιτεύγματα, στην επιφάνεια της συλλογικής γαστρονομικής συνείδησης των αρχαίων Ελλήνων
Ψαράδες σε ακτή του Κορινθιακού Κόλπου. Παράσταση του Ηerbert Μ.Ηerget φιλοτεχνημένη το 1944 για το «Νational Geographic»
Στα 200 χρόνια από την εισβολή του Ξέρξη ένας γαστρονομικός πολιτισμός εκπληκτικής περιπλοκότητας αναπτύχθηκε στην Ελλάδα.
Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού ήταν και η παράδοση των τοπικών τροφών και κρασιών. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως, καθώς η Ελλάδα αποκτούσε συνείδηση και γνώση των φαγητών της, οι τοπικές σπεσιαλιτέ και τα τοπικά επιτεύγματα ήρθαν στην επιφάνεια της συλλογικής γαστρονομικής συνείδησης.