Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα άτακτα παιδιά έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας, οικονομικά και συμπεριφοράς ως ενήλικοι


Τα παιδιά που είναι υπερδραστήρια δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, δρουν παρορμητικά και κάνουν αταξίες ήδη από την ηλικία των τριών ετών, και τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα, υγείας, οικονομικά και συμπεριφοράς (π.χ. κατάχρηση ναρκωτικών και άλλων ουσιών), όταν ενηλικιωθούν, εκτός και στο μεταξύ μάθουν να αυτό-ελέγχονται, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ν.Ζηλανδία και τον Καναδά, υπό την ψυχολόγο Τέρι Μόφιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Ντιουκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Πρακτικά" (PNAS) της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέτασαν περίπου 1.000 παιδιά έως την ηλικία των 32 ετών.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσα παιδιά είχαν χαμηλές επιδόσεις στον αυτοέλεγχο, δυσκολεύονταν να συγκεντρωθούν σε ένα καθήκον και δεν είχαν υπομονή να επιδιώξουν ένα στόχο, δρούσαν πριν καν σκεφτούν, ήσαν υπερκινητικά, δεν μπορούσαν να περιμένουν τη σειρά τους για να κάνουν κάτι, ήσαν συνεχώς ανήσυχα κλπ., όταν μεγάλωναν, αντιμετώπιζαν πιο πολλά προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά που είχαν δείξει μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία.

πηγή: edugate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενδεικτικές απαντήσεις Κ.Ε.Ε. για τα λατινικά 2023

Οι ενδεικτικές απαντήσεις της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων Γενικών Λυκείων για το μάθημα των Λατινικών Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων.